Geitenkaaslollys

Voorbereiding: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Aantal porties: 15

Ingrediënten
300g Heezer geitenkaas zonder korst
150g Gemengde gedroogde vruchten
100g Amandelen, fijngemaald
Honing naar wens
lollystokjes of lange prikkers

Bereidingswijze:
Laat de geitenkaas even buiten de koelkast wat zachter worden. Hak de gedroogde vruchten in kleine stukjes in de keukenmachine. Voeg als je dat lekker vind een flinke lepel goede honing toe. Meng dit met de geitenkaas en vorm hiervan mooe balletjes. Rol deze balletjes door de fijngemalen amandelen en steek er een stokje in.

Lekker bij de borrel.

Vijgen met ham,
mozzarella en Balsamico


Voorbereiding: 0 min
Bereidingstijd: 5 min
Aantal porties: 4

Ingrediënten
8 blauwe vijgen, rijp maar stevig
1 bal buffelmozzarella in 8 stukken gescheurd
8 dunne plakken rauwe parmaham
6 el Marfuga olijfolie
3 el balsamico-azijn
zeezout
versgemalen peper

Bereidingswijze:
Snij een kruis in de vijgen, niet helemaal doorsnijden, en druk ze open. Laat de mozzarella uitlekken. Duw de ham inde vijgen en daarop de mozzarella. Meng de olijfolie met de balsamico-azijn en druppel over de mozzarella. Bestrooi met wat fleur de sel en peper en serveer direct.

Lekker met een rucolasalade met pijnboompitten, tomaten, gegrilde paprika en basilicum. Met natuurlijk een flinke scheut olijfolie!

Fotografie © Copyright Jeroen Niezen


 

Ansjoviscrème met Popcorn

Voorbereiding: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Aantal porties: 15

Ingrediënten
5 ansjovisfilets in olie
100g Mascarpone
50g Popcorn zonder smaaktoevoeging
1 lepel kappertjes, uitgelekt

Bereidingswijze:
Spoel de ansjovis even af met lauw water, dep droogmet keukenpapier en maal tot een zachte puree in de keukenmachine. Meng dit met de mascarpone en laat even opstijven. Persoonlijk maak ik altijd verse popcorn maar dat hoeft natuurlijk niet. Leg een lepeltje crème op een amuselepel, duw daar 2 of 3 stukjes popcorn in en maak af met wat uitgelekte kappertjes en een draai van de pepermolen.

Heerlijk bij de borrel!


Luchtige vanille kwark

Voorbereiding: 0 min
Bereidingstijd: 10 min
Aantal porties: 4

Ingrediënten
1 bakje aardbeien, gewassen
1 el suiker
2 tl rozenwater (Turkse/Marokkaanse winkel)
1 beker rijstepap
1 bekertje (125 ml) slagroom
500 ml vanillekwarkyoghurt
lange vingers, bij het serveren

Bereidingswijze:
Haal de kroontjes van de aardbeien. Hou er vier apart, snij de overige in stukjes. Doe in een steelpannetje met suiker, rozenwater en 50 ml water en breng tegen de kook aan. Laat zachtjes koken tot de aardbeien zacht zijn. Verdeel over 4 glazen of kommen. Verdeel de rijstepap over de aardbei. Klop de slagroom zeer stijf en schep 500 ml vanillekwarkyoghurt erdoor.

Schep met een grote lepel in de glazen, serveer met een aardbei bovenop en een lange vinger
ernaast.